A nagy kávézók országa közé Törökország is beletartozik. Nézzük, milyen kávéfogyasztási szokások jellemzőek Törökországban.
Hagyományosan a legjobb kávékat a kicsi, eldugott kávézókban fogyasztják, többek közt a helyi művészek, különböző témák feszegetése közben.
Főleg étkezés után isszák, és miután befejezték, lefordítva teszik le a csészét. A maradék így kifolyik, és a pultos jósol a kávézaccból.
Egy hagyományos csésze török kávé a pohár 2/3-áig van feltöltve, és tetejére fahéjat szórnak, a bele kerülő cukor mennyisége pedig szintén jelentőséggel bír: a török menyasszonyok így fejezik ki ragaszkodásukat férjükhöz – minél édesebb, annál nagyobb a vonzalom, míg az enyhén édes toleranciát, a keserű kávé pedig egyet nem értést fejez ki.
Hát ez aztán tényleg érdekes! Ha a te párod is így fejezné ki mennyire vonzódik hozzád, meg tudnád inni a mézédes kávét?
Következő utazásunk iránya a tengeren túli világ lesz!