Blog

Más ország, más kávéfogyasztási szokások - Olaszország, Görögország

2022.12.29 20:27
Más ország, más kávéfogyasztási szokások - Olaszország, Görögország

Mai utazásunk során Görögország és Olaszország felé vesszük az irányt. Nézzük, milyen kávéfogyasztási szokások jellemzők ezekre az országokra.

Igazi különlegességet találunk például Görögországban, ahol a meleg időjárás miatt leginkább hidegen fogyasztják. ☕️ A frappé tökéletes erre. Annak ellenére, hogy anno a forró víz hiánya miatt, véletlenül készítették el, elég nagy népszerűségre tett szert. ☀️ A forró nyári napokon nagyon jól jön ez a frissítő ital, amelyet könnyen elkészíthetsz – pár kanál kávéport egy kis tejporral, cukorral és vízzel habosra kell keverni. Többféle verziója is készül, egyes helyeken például jeget adnak hozzá, vagy cukor helyett pár gombóc vaníliafagyit. ????

Ennek a könnyű, tejes italnak a totális ellenpontját Olaszországban találjuk: itt a kicsi, erős espresso az igazi, erőteljes illattal. ☕️

☀️ Készülj fel, hogy az itteni kávézókban nyugodtan, helyben szokás elfogyasztani ezt az italt, hiszen az olaszok igazi ínyencek, ez a kicsi, karakteres kávé pedig megérdemli, hogy lassan, aprókat kortyolgatva fogyasszuk el egy hangulatos helyen.

???? Figyelj oda a tejre, ugyanis Olaszországban csak a cappuccinóba vagy a lattéba tesznek, ezeket viszont sok helyen csak délelőtt szolgálják fel.

Következő utazásunkban Olasz-, és Görögországtól keletebbre vesszük az irányt!

Addig is nézz körül webáruházunkban: https://passioncoffee.hu/sct/668659/Termekek.
Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.