Blog

Kávézási szokások eredete

2022.12.29 13:43
Kávézási szokások eredete

A legendák szerint a kávé az ókori Etiópiából származik, melyre egy pásztor figyelt fel, mivel a kecskéi furcsán kezdtek viselkedni, amikor abból a cserjéből legeltek. Miután ez kiderült, a közelben élő szerzetesek kezdték el feldolgozni a cserje gyümölcsét, és rájöttek, hogy különböző feldolgozási módok után kellemes, ízletes ital készíthető.

Az évszázadok során végül eljutott a kávé a különböző földrészekre is a hódítások következtében.

Európában körülbelül a 17. században jelent meg leginkább a törököknek köszönhetően. Ezt követően sorra alakultak szerte Európában is különböző kávéházak hirdetve a kávékultúrát.

A kávékultúra az elmúlt évszázadokban jelentős változásokon ment keresztül a világon. Míg korábban a gazdagok italának tekintették, napjainkra már szinte mindenki számára elérhető, sőt sokunknak a napi rutinunk egyik fontos kellékévé vált.

Ha Neked is a reggeli rutinod fontos része egy csésze kávé elfogyasztása, nincs más teendőd, mint szétnézni a weboldalunkon, ahol rengeteg különleges, kézműves kávéról tájékozódhatsz: https://passioncoffee.hu/spl/392493/Single-origin-kave.
Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.